FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions

OVER lAURANT & D'ANVAIR

De cidres van Laurant & D’Anvair worden gebrouwen in de Cotentin, Normandië, Noord-Frankrijk. Het milde zeeklimaat met voldoende zonneschijn en neerslag, gecombineerd met een rijk vruchtbare bodem, bieden ideale omstandigheden voor appel- en perenteelt. De regio wordt gekenmerkt als een van de beste ciderstreken ter wereld. 

‘Cidre’ onderscheidt zich van ‘cider’ door zijn beschermde zuiverheid en oorsprong. 

‘Cidre’, de officiële benaming van het Institut Des Productions Cidricoles (Frans ciderinstituut), is een beschermd product dat deze naam slechts mag dragen indien het uitsluitend wordt vervaardigd uit sap van Franse ciderappelen, waaraan geen suiker is toegevoegd en waarbij gisting uitsluitend plaatsvindt op basis van de van nature aanwezige suikers. 

Pur Jus is een symbool van kwaliteit, zorg en vakmanschap. 

Pur Jus (letterlijk: puur sap) is een cider die volgens de hoogst mogelijke normen is gebrouwen. De term Pur Jus wordt alleen gegeven aan Franse Ciders die geen gebruik maken van concentraten, siropen of toegevoegde suikers en uitsluitend het product zijn van 100% gefermenteerd sap.

Ja, Laurant & D’Anvair is als 100% Pur-Jus cidre volledig plantaardig en vegan. 

Het brouwproces voor cidres en poires (perencider) is gelijk en bestaat uit zes stappen:

  1. Oogsten en verzamelen van appels/peren
  2. wassen en pletten van appels/peren
  3. Persen van geplette appels/peren 
  4. Fermentatie van het uitgeperste sap
  5. Mengen en filteren van het gefermenteerde sap
  6. Bottelen 

De appels en peren die wij voor onze cidres en poires gebruiken zijn afkomstig van ongeveer 500 verschillende boerderijen gevestigd in de Cotentin, Normandië, Noord-Frankrijk. 

Laurant & D’Anvair is gebouwd op de grondvesten van eeuwenoude cidertradities. Wij werken momenteel samen met ongeveer 500 verschillende appel- en perenboomgaarden, waarvan vele al generaties lang appels of peren telen met hun familie. Het is ons doel om de magie van dit vakmanschap en haar tradities met de wereld te delen, en de kwaliteit, smaak en stijl door iedereen te laten ervaren. 

Bestellen en levering

Laurant & D’Anvair is te bestellen via onze webshop. Daarnaast zijn onze producten te verkrijgen bij een groeiend aantal horecagelegenheden en winkels.

Bent u een horecabedrijf, winkel, slijterij, groothandel of distributeur?

Klik hier voor meer informatie over zakelijke bestellen.

Bestellingen worden vanaf €30,- gratis thuisbezorgd met PostNL.

Voor bestellingen met een waarde minder dan €30,- wordt €6,75 bezorgkosten in rekening gebracht. 

Voor de levering werken wij samen met PostNL. Laurant & D’Anvair streeft ernaar om bestellingen binnen 2-3 werkdagen na de besteldatum te leveren.

Het is mogelijk om een bestelling te annuleren totdat deze is verzonden. Neem hiervoor contact met ons op en vermeld het ordernummer dat u wenst te annuleren. 

Consumenten hebben het recht om hun aankoop tot 14 dagen na aflevering te retourneren. Neem hiervoor contact met ons op en vermeld het ordernummer dat u wenst te retourneren. De kosten voor retourneren zijn voor afrekening van de consument. Zie voor meer informatie over retourneren onze algemene voorwaarden.

Wat vervelend en onze excuses dat u problemen ondervindt met uw bestelling. Wij helpen u graag het probleem op te lossen, neem hiervoor contact met ons op.