L'Histoire

Laurant & D'Anvair

L'Histoire

OVer ons

Wat goed is, moet je niet veranderen.

Ons unieke verhaal begon met de wens om de magie van cider met de wereld te vieren. Met onze wortels in Normandië raakten we gefascineerd door de regio en haar eeuwenoude tradities. Hun voortdurende zoektocht naar zuiverheid was een inspiratie om cider terug te brengen naar zijn pure oorsprong. Onnatuurlijke imitaties op basis van siropen en concentraten moesten plaatsmaken voor vakmanschap: cider “gewoon” gemaakt van appels, van lokaal geteeld fruit volgens natuurlijke methoden. Want zuiverheid, traditie en passie smaakt nou eenmaal zo veel beter. 

Met een erfenis van een eeuwenoud ambacht zijn wij gedreven om de wereld op een eigentijdse en duurzame wijze te verrijken met 100% pur-jus ciders. Ciders uitsluitend gemaakt van gefermenteerd sap (pur jus), van vruchten uit de beste ciderstreek ter wereld (Normandië, Frankrijk) geproduceerd op een duurzame wijze. Een pure samensmelting tussen het verleden, heden en toekomst.

Verkrijgbaar in verschillende stijlen, van droog tot fruitig, zijn onze producten perfect als aperitief, wijnalternatief of als basis van sprankelende cocktails. Samen met gerenommeerde chefs, mixologen en vinologen weten we de hedendaagse gastronomische cultuur te verrijken en bruisende momenten met de magie van cider te laten sprankelen.

Boris de Veer

Co-founder

Laurens van der Linden

Co-founder

Toegewijd aan ons terroir

Een uniek stukje wereld met een uitzonderlijk natuurlijk terroir maakt Normandië tot een van de beste cidergebieden ter wereld. Een plek die wij met trots onze thuis noemen.

Toegewijd aan 'Pur Jus'

Geen toegevoegde suikers, geen kunstmatige kleuren, geen kunstmatige aroma’s. Onze ciders zijn 100% pur-jus en gemaakt van handgeplukte vruchten.

Verantwoord en duurzaam

Door een korte keten tussen teler en fles, het vermijden van afval- en reststromen en een verantwoorde logistiek houden we onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk. 

Generaties van traditie en ambacht

Onze wortels liggen bij de families en hun boomgaarden die, generatie op generatie, ciderappelteelt en ciderproductie tot kunst en wetenschap hebben verheven. 

Met elke slok genieten van een betere wereld.

De lage milieu-impact van appels en peren maakt het ciderproces van oudsher duurzaam: de teelt vergt weinig grond, weinig water (regenwater volstaat) en produceert weinig broeikasgassen. Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, hebben we daarnaast de volgende strategische keuzes gemaakt:

  • We werken momenteel alleen met lokale telers binnen een straal van 25 km van onze ciderij, voor een korte keten tussen teler en fles.
  • We voorkomen verspilling en reststromen: het sap is de basis voor onze ciders, de overblijfselen (pulp, moes en schillen) worden hergebruikt als compost of voer voor veehouderijen.
  • Met onze duurzame, logistieke partner maken we optimaal gebruik van de vrachtruimte: soms moeten we wat langer wachten, maar vrachtwagens rijden alleen volgeladen naar hun bestemming.


Ons doel is om in 2025 de ciderij, van machines tot koeling, volledig op duurzame zonne-energie te laten draaien. Daarnaast gaan we in de nabije toekomst gebruik maken van duurzame ‘last-mile’ bezorging: binnen steden laten we onze ciders via fietskoeriers bezorgen voor zowel particuliere als zakelijke klanten.