Normandië

Normandië

Eeuwenoude cidergronden

Normandië is de appelboomgaard van Europa. Het milde zeeklimaat met een zachte zon en voldoende regen, gecombineerd met een rijk vruchtbare grond, zorgen voor ideale omstandigheden voor appelteelt. De meer dan 300 appelsoorten die in de regio groeien vormen al eeuwenlang de basis van veel ambachtelijke streekproducten, zoals cider, calvados en pommeau.

Uitzonderlijk Terroir

De geografische unieke kalksteengrond, vol mineralen, zorgt voor een uiterst vruchtbare grond ideaal voor de teelt van appels en peren.

Mild zeeklimaat

Het milde zeeklimaat met regenrijke en zachte winters en vrij koele zomers zorgt voor gunstige bodemtemperaturen en vochtigheid. 

indication géographique protégée

De unieke kenmerken van het geografische gebied zijn beschermd (IGP), waardoor de kwaliteit en de stijl van de streek voor elke fles worden gegarandeerd.

Streek van traditie en vakmanschap

Normandië heeft eeuwenoude cidertradities die teruggaan tot de 11e eeuw en van generatie op generatie worden doorgegeven. De kennis en ervaring zijn essentieel voor een goed verloop van het ciderproces. Te beginnen met de oogst en het persen van de appels in de herfstmaanden van september tot december. Waar na fermentatie en enkele maanden rijping de cider aan het begin van de lente klaar is om te ontkurken.

Normandië

BETOVEREND LANDSCHAP

De ruwe landschappen van Normandië zijn een rijkdom. Het natuurlijk erfgoed bestaat uit kilometers kust met indrukwekkende krijtrotsen, afgewisseld met heuvels, valleien en moerassen waarrond eeuwenoude boomgaarden zich uitstrekken.